Page 53 - 循人中学行政手册Tsun Jin High School Administative Manual
P. 53
A26 食堂运作事宜 Pengurusan Kantin
一、 食堂运作监督团 (Jawatankuasa Pemantauan Pengendalian Kantin)
(一)目标 Objektif::监督餐厅运作及确保其价格及卫生合理性。
Memantau pengurusan kantin dan memastikan harga makanan
berpatutan dan kebersihan sentiasa dijaga
(二)成员 Jawatankuasa Pemantauan:
主席 Pengerusi :副校长 Penolong Kanan
副主席 Naib Pengerusi:事务主任 Penyelia Hal Ehwal Am
委员 Ahli Jawatankuasa:教师代表 Wakil guru:在全体非行政教师中推选 5 位
代表 5 orang guru daripada guru
bukan pentadbir
学生代表 Wakil pelajar:每一年级一位代表、学长团及
毕联会各二位代表
seorang daripada setiap tingkatan, 2
orang daripada Lembaga Pengawas,
2 orang daripada Jawatankuasa
Senior 3.
(三)任务 Tugas:1. 不定时巡视餐厅及厨房。
membuat rondaan kantin secara dari semasa ke semasa
2. 不定时的与餐厅老板对话。
mengadakan dialog dengan pihak pengurus kantin dari semasa
ke semasa.
二、 师生代表需最迟于第二周选出并于第四周进行第一次会议。Pemilihan wakil guru dan
pelajar dilakukan pada minggu ke-2 dan mengadakan mesyuarat pertama pada minggu ke-4.
三、 食堂站岗小组具体运作归训导处管理。食堂站岗小组成员应认真执行任务以便食堂
能管理的更好。值班学生有权要求学生在用餐后将所使用的餐具分类处理。如有学
生不听从指示,值班学生可将该学生姓名学号记下并送交训导处处理。Kelas yang
bertugas dalam pengawasan kantin melaksanakan tugas untuk menjamin kantin diurus dengan baik.
Pinggan mangkuk yang telah digunakan perlu diletakkan di tempat yang disediakan.
回、 轮值教师应认真执行任务并现场支援值班学生处理不遵守用餐规定的学生。
五、 食堂运作监督团成员及训导处负责老师应定时的到现场巡视以确保管理顺畅。
2004 年订
2007 年 11 月 7 日经行政会议修定
A27 推行个人/小组艺术才华表演 Program Pembinaan Bakat Tunas
一、目的 Objektif::(一) 提供更多人文艺术空间给学生。
Menyediakan ruang untuk pertunjukan kesenian dan kebudayaan
kepada pelajar
(二) 提供艺术表演空间供学生发掘个人/小组艺术才华。
Menyediakan ruang untuk individu/kumpulan untuk mencungkil dan
mengasah bakat dalam kesenian dan kebudayaan
(三) 提供机会让学生锻练如何组织艺术表演活动。
Menyediakan platform bagi pelajar dalam urusan pengendalian aktiviti
23-4xzA23.doc
校-40